Dirsync jelszó szinkronizálással

Végre megjelent az új Dirsync változat, amely immár jelszót is tud szinkronizálni a hely Active Directory és az Windows Azure Active Directory között. Ezt a címtárat használja az Office 365, Intune és a CRM Online is. Az év első félévére ígérték és itt is van. Az új változatot mindenki a saját előfizetéséből tudja letölteni, de mielőtt telepítenénk, érdemes ellenőrizni a dirsync.exe verziószámát a 6382.0000 vagy későbbi változatok a jók:

Az új verzió fájl mérete 183 Mb. (A régi verzió jóval kisebb kb. 97 Mb )

A jelszó szinkronizálásról itt lehet bővebben olvasni: http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/dn246918.aspx

Fontos megemlíteni, hogy ez a megoldás nem igazi egyszeri bejelentkezés, hanem csak szinkronizálás, két teljesen független címtárunk lesz. Csak a jelszó hash kerül szinkronizálásra, maga a jelszó nem. A hash-al nem lehet bejelentkezni a belső szerverre és nem is visszafejthető belőle a jelszó.
A jelszót a Dirsync gyakrabban szinkronizálja, nem igazodik alapból beállított 3 óránkénti normál szinkronizáláshoz és a meglévő felhős jelszó felülírásra kerül. A jelszó szinkronizáló algoritmus érzékeli a jelszó változtatást és az általában pár percen belül megtörténik.
A már bejelentkezett felhasználónak jelszó változtatáskor nem kell újracsatlakoznia, hanem csak akkor kell az új jelszót megadni, amikor a felhasználó újra bejelentkezik.

A Dirsync telepítése az alábbi ablakban különbözik az eddigiektől, itt lehet kipipálni, ha szeretnénk kérni a jelszó szinkronizálást.

 
 

Update:

A legfrissebb verzió innen letölthető: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=278924

Hozzászólások

diherbal

Wonderful web site. Plenty of helpful info here. I am sending it to several friends ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks to your sweat! obat herbal sinusitis hi!, I love your writing so much! proportion we keep up a correspondence more approximately your article on AOL? obat alami kanker payudara I require a specialist in this area to unravel my problem. Maybe that is you! Having a look forward to see you. obat herbal k-muricata