Megosztott postaláda: levél másolat a küldött elemekről a postaládában

A megosztott postaládák alapból úgy működnek az Office 365-ben, hogy csak a küldő postafiókjába kerül bele a levél az elküldött elemek közé, a megosztott postaládába nem. Tehát a többi felhasználó nem látja az adott megosztott postaládából küldött leveleket, csak a küldő a saját postafiókjába.

A megoldás, hogy Exchange Online PowerShell segítségével átállítjuk ezt a beállítást:

Get-Mailbox megosztottpostafiok | Set-Mailbox -MessageCopyForSentAsEnabled $true -MessageCopyForSendOnBehalfEnabled $true

Létezik egy registry kulcs (DelegateSentItemsStyle), amivel az Outlookban átállítható ez a működés, de az csak az adott helyi Outlookra vonatkozik, pl. OWA-ra nem, ráadásul az összes felhasználónál egyenként kell állítani. Ahhoz, hogy a szerver oldali beállítás legyen érvényes, ezt le kell tiltani (alapból le van tiltva az Outlookban).

SentAs: Küldés a fiók nevében.

SendOnBehalf: Küldés a fiók nevében úgy, hogy kifelé látszik az eredeti küldő is.

Hozzászólások

Ez egy valóban haszbos

Ez egy valóban haszbos beállítás, csak arra kell ügyelni, hogy az elküldött elemek ilyenkor duplikálva lesznek:

Az outlook - ahogy eddig is - beteszi a saját elküldött elemek mappába, az Exchange pedig a megosztott postafiók elküldött elemeibe.

A kliens oldali beállítás amúgy nem gond az OWA-val, mert OWA-n eleve a megosztott postafiókot nyitod meg és így annak az elküldött mappájába kerül a kimenő levél. Én amúgy sokszor javaslom, hogy megosztott postafiókot OWA-n nyissanak meg. Nem zavarja a local cache-t, jobban működik a kereső és pont az elküldött elemeket is jól kezeli mindenféle külön beállítás nélkül is

T.G.