Miért éppen Írország avagy Alaszka jobb lett volna ?

Európában jelenleg 2 adatközpontja van a Microsoftnak, egy Dublinban és egy Amszterdamban.

Érdekes dolgot hallottam az egyik MS adatközpontról szóló videóban: többek között azért esett Íroszágra a választás, mert hideg az időjárás és így még hatékonyabb a hűtés. Az energia hatékonyság miatt nem használnak klímákat, hanem a levegővel hűtenek.

Jó arra gondolni, hogy így hatékonyabb az energiafelhasználás és kevésbé terheljük a környezetet. Ha központosítjuk a szervereket, nem kell az ügyfélnél futnia a szervernek éjjel nappal és közel csak annyi energiát használunk ami tényegesen szükséges.

Írország

És, hogy miért nem Alaszka ? Jobb lenne ebből a szempontból, de nem európában van és a fény is lassabban jut oda ( az üvegkábeleken ) és vissza, ami plusz késleltetés.

Hozzászólások

diherbal

I can't wait to read much more from you. That is really a great site. obat tradisional jantung koroner Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and wished to mention that I've really loved surfing around your blog posts. obat gagal ginjal yang alami In any case I will be subscribing in your rss feed and I hope you write once more very soon! obat herbal amazon berries