Office 2016: Szeptember 22

A Microsoft hivatalos blogbejegyzésben erősítette meg a hírt, hogy 2015. szeptember 22.-én jelenik meg az Office 2016 Windowsos változata. Megosztok veletek néhány fontosabb információt, amelyek elsősorban a rendszergazdák számára lehetnek fontosak. A cikkben főleg a cégeknek való Office ProPlus (felhős) változatról lesz szó, mivel itt várhatók lényeges különbségek.

A jelenlegi Office 2013-as változathoz a 2016 megjelenése után 1 évig fogja kiadni a Microsoft a biztonsági frissítéseket, tehát ennyi időnk lesz a frissítésre.

Ha az Office 2013 felhős frissítésre van beállítva (CDN), akkor az Office 2016 fájljai automatikusan letöltődnek a kliens gépekre. Miután a frissítések letöltődtek, a felhasználó kap egy kérdést, hogy szeretne-e frissíteni.
Ez az alapértelmezett telepítési mód, csak akkor tudunk eltérni tőle, ha az Office Deployment Tool-al telepítettük az Office-t.
A telepítő kb. 850 Mb-nyi adatot tölt le az alaptelepítéshez és 200 Mb-ot nyelvenként.

Az Office 2016 esetén lehetőség lesz az előbb említett Office Deployment Tool segítségével másik frissítési ágat választani az alábbiak közül:

Frissítési Ág

Új képességek

Biztonsági frissítések

nem biztonsági frissítések

Current Branch

havonta

havonta

havonta

Current Branch for Business

negyedévente

havonta

negyedévente

First Release for Current Branch for Business

havonta

havonta

havonta

 

Nagyobb cégeknél a javaslat a következőt:

  • Pilot felhasználók a Current Branch frissítéseket kapják meg, így ki tudják próbálni az újdonságokat
  • A főbb üzleti felhasználók a Current Branch for Business ágat használják
  • Az alkalmazás tesztelők a First Release for Current Branch for Business ágat használják, így ki tudják tesztelni az főbb üzleti felhasználóknak az alkalmazásokat.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan adhatjuk meg melyik ágba tartozzon a telepítés. Erre az előbb is említett Office Deployment Tool-t kell használni, egy külön Branch attribútum szolgál a configuration.xml fájlban:

<Configuration>
<Add SourcePath="\\server01\office" OfficeClientEdition="32" Branch="Current">
<Product ID="O365ProPlusRetail" >
<Language ID="hu-hu" />
</Product>
</Add>
</Configuration>






Néhány fontosabb kitétel, az új Office 2016 együttműködésével kapcsolatban:

  • Nem lehet Office 2013 és 2016 egy gépre telepítve.
  • Nem lehet egy gépre telepíteni az Office 2016 mennyiségi licencelt (.msi ) és Office ProPlus ( felhős ) változatát.
    Ez utóbbi azt is jelenti, hogy felhős Office 2016 mellé csak felhős Visio-t vagy Projektet tudunk telepíteni!
  • A 2013-as Projekt és Visio változatok az Office 2016 telepítésekor törlődnek és telepítés után sem lehet telepíteni őket. Ilyenkor a 2016-os Visio-t vagy Projektet lehet telepíteni
  • Bár ezután gyanítom kevesen fognak kardjukba dőlni, nem lesz 2016-os InfoPath. Az InfoPath 2013 marad a legfrissebb változat. Ez is eltávolításra kerül a telepítéskor, azonban a portálról le lehet tölteni a külön telepíthető változatot.

Nyelvek

Újdonság, hogy a felhős Office 2016-hoz már külön letölthető a nyelvi csomag. Ezeket kétféleképp lehet telepíteni:

  • A felhasználók maguk töltik le. Egy link lesz az Office 365 portálon, a Szoftver lapon.
  • A már többször említett Office Deployment Tool-t is lehet erre használni.

Hozzászólások

bliherbal

Your post had provided me with another point of view on this topic. I had no strategy that things can easily work on this fashion as well. Thank you for sharing your opinion. obat herbal kanker hati I would like to appreciate your appropriately written content their useful and your writing concept helped me to that without any difficulty. Thanks alot : ) obat herbal penyakit batu ginjal I found useful information on this topic as I will be implementing a small business project. Warm regards posting relative information and its currently becoming easier to complete this project obat herbal kolesterol tinggi

diherbal

I cant wait to learn much more from you. This is actually a terrific website. obat herbal kanker kelenjar getah bening Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your weblog posts. obat herbal amazon berries After all I will be subscribing for your feed and I hope you write again very soon! obat herbal kanker paru paru

Office 2013 támogatás vége

Szia,

Honnan van ez az infó, hogy az Office 2016 kiadása után egy évig él a 2013-as támogatása? Én csak egy ZDNet-es cikket találtam, ami azt írja hogy a mainstream support 2018-ig, az extended pedig 2023-ig szól.

http://www.zdnet.com/article/when-will-microsoft-pull-the-plug-on-your-v...

Üdv,

Zoli