Office 365 és Windows Server 2012 ADFS

Ha valaki megpróbálja a Windows Server 2012-ben található ADFS-t beüzemelni az Office 365 federációhoz, azt fogja tapasztalni, hogy a Microsoft Online Powershell modul nem működik.

A probléma az, hogy az Windows Server 2012-ben találhat ADFS cmdlet-jei modulként lettek implementálva és nem “snapin”-ként. Powershellben a kettő között a nagy különbség az, hogy a modulok egyszerű fájlként betölthetőek, míg a”snapin”-eket regisztrálni kell a registry-ben. A modulok kb. a V2-es Powershell-ben voltak először megtalálhatóak.

A megoldás az, hogy az ADFS modul-t “snapin”-ként kell regisztrálni a registry-ben. Az alábbi részt egy .reg fájlba kimentve és futtatva lehet regisztrálni a “snapin”-t:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PowerShell\1\PowerShellSnapIns\Microsoft.Adfs.PowerShell]
"ApplicationBase"="C:\\Windows\\ADFS"
"Version"="6.2.9200.0"
"AssemblyName"="Microsoft.IdentityServer.PowerShell, Version=6.2.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"
"Description"="This powershell snap-in contains cmdlets used to manage Microsoft Identity Server resources."
"PowerShellVersion"="1.0"
"ModuleName"="C:\\Windows\\ADFS\\Microsoft.IdentityServer.PowerShell.dll"
"Vendor"="Microsoft"

Ezek után már lehet használni a Windows Server 2012-t az Office 365 egyszeri bejelentkezésével.

FONTOS: Ez a megoldás egyértelműen nem támogatott a Microsoft részéről! Az Office 365 következő verziója előreláthatólag a jövő év első negyedében jelenik meg, valószínűleg az ADFS modul-t is le lehet majd tölteni.

Hozzászólások

Mari langsung menelepon

Mari langsung menelepon customer services Website herbal sejagat untuk menyembuhkan penyakit yang membuat anda sulit beraktivitas, dengan obat herbal yang bermutu tinggi yang sudah terbukti. toko online herbal sejagat Rina minum herbal sejagat Jus Manggis alami jantung bengkak tiap harinya, sebanyak 30 ml selama kira-kira 2 bulan. Alhamdulillah sudah banyak perubahan yang dirasakan oleh Rina. obat herbal jantung bengkak paling ampuh Saya menyampaikan rasa syukur kepada Obat Alami Kanker Otak herbal sejagat yang sudah menghadirkan kesembuhan bagi pengidap penyakit kanker otak stadium 1 maupun stadium 3. obat herbal tumor otak ganas ampuh