Office 365 P1 és a DNS

A P1-es csomag sok mindenben különbözik a többi csomagtól, nem csak az árazásában és a maximális felhasználók számában. Ezek egyike, hogy a Microsoft DNS szerver szolgáltatást is ad, sőt el is várja, hogy nála legyenek a DNS szerverek. Ennek előnye, hogy nem kell fizetni a DNS szolgáltatásért és az a szolgáltatáshoz szükséges rekordokat és azok módosításait automatikusan elvégzi a rendszer.

Több kérdést kaptam ezzel kapcsolatban:

  • Lehet-e más web szervert használni, mint az Office 365-be beépített?
    Igen lehet, lehet olyan CNAME és A DNS rekordokat felvinni, amelyeket nem a rendszer állít be magától, ezeket lehet is szerkeszteni. ( Rendszergazda/Tartományok/Tulajdonságok megtekintése/DNS-kezelő )
    www és @ nevű A rekordokat kell felvinni, ahol meg kell adni a szerver ip címét.
  • Lehet-e külső DNS szervert használni?
    Lehet, de nem támogatott. Tehát működik, de nem kapunk segítséget, ha emiatt nem megy valami.
    Magánvélemény: Gondolom azért hozták létre így, mert az ilyen méretű cégeknél ritkább, hogy van értelmes IT support és így kevesebb a hibalehetőség
  • Milyen rekordokat kell beállítani, ha külső DNS szevert szeretnék használni?
    Rendszergazda/Tartományok/Tulajdonságok megtekintése/DNS-kezelő fülön meg lehet nézni az aktuális beállításokat. Egy részlet ebből:
  • Ha mégis a Microsoft DNS szervereit szeretném használni, mit kell tenni?
    A regisztrátornál kérni kell a DNS szerverek átállítását:
    ns1.bdm.microsoftonline.com

    ns2.bdm.microsoftonline.com

    részletek

 

ui: Ha valami nem tiszta, kérdezzetek bátran, frissítem a cikket.

Hozzászólások

diherbal

Its such as you learn my mind! You seem to grasp so much approximately this, such as you wrote the e-book in it or something. obat herbal batu ginjal I feel that you just could do with some % to power the message home a bit, but other than that, that is great blog. A fantastic read. I'll definitely be back. obat herbal amazon plus Thanks for the good writeup. It actually was once a entertainment account it. obat herbal kanker prostat