Sign In kliens hibakeresés

A Sign In kliens egy szükséges rossz. Vagy másik szemszögből nézve megold egy kellemetlen problémát. A lényeg az, hogy az Microsoft Online-ban van egy Active Directory, de a gépnek ahonnan csatlakozunk, nincs semmilyen kapcsolata ezzel az AD-val. Ez minden esetben így van, akár van már AD-nk vagy éppen csak munkacsoportnak tagja a gép. Emiatt rengetegszer kellene megadnia a felhasználóknak a felhasználónevet és jelszót, ami kb. az első nap az idegeikre menne, utána meg a a rendszergazdák idegeire. 
bpos sign in active directory microsoft online
 A megoldásként ezt a klienst találta ki a Microsoft, automatikusa beállítja az alkalmazásokat (Outlook, Office Communicator, Live Meeting, Internet Explorer megbízható helyek), innen elindíthatjuk őket valamint telepíti a kliens certificateket. Akár automatikusan is elindulhat és bejelentkezik, a felhasználó a jogosultságainak megfelelően elér mindent.

A Sign In kliens általában jól működik, de előfordul, hogy nem tud csatlakozni.
A leggyakoribb problémák:

  • PC órája: Ez fordul elő a legtöbbször, mivel a BPOS kliens Kerberos hitelesítést használ ezért a PC ideje, max. 5 percel lehet különböző a szerver idejétől. Ilyenkor kapunk egy hibaüzenetet:

 BPOS Sign In idő

Sokat nem mond, de jogos, nem tudta felépíteni a biztonságos kapcsolatot. Annyit még közölhetne velünk, hogy azért mert az idő nem egyezik.

  • Proxy beállítások: A Sign In kliens az internet explorer beállításait használja, ha ezek rosszul vannak beállítva, akkor nem tud bejelentkezni: "The service is currently unavailable" vagy "Unable to connect to Microsoft Online Services". Ilyenkor érdemes bekapcsolni a naplózást:

bpos enable data logging for troubleshooting

Ilyenkor a kliens létrehoz egy naplófájlt az alábbi helyen: %userprofile%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Sign In\logs

Itt már meg is találjuk a hiba okát:

Exception  Endpoint.DiscoverDatacenter              WebException: A távoli kiszolgáló a következő hibát küldte vissza: (407) Proxyhitelesítés szükséges.

Exception  SSOSignIn.SignIn                         A(z) https://signinservice.microsoftonline.com/ssoservice/UID nem rendelkezett figyelő végponttal, amely tudta volna fogadni az üzenetet. Ezt gyakran téves cím vagy SOAP-művelet okozza. További részletek az InnerException adatai között (ha létezik).

Van jó hír is: a következő BPOS verzióhoz ( Wave 14 ) már nem kell a Sign In alkalmazás. Lesz egy windows szolgáltatás (service) ami ezt elintézi és a teljesen webes környezethez - amikor csak web böngészőből használjuk -  egyátalán nem is fog kelleni.

Hozzászólások

herbal sejagat

herbal sejagat Jus Herbal adalah Obat Tradisional Alami Penyakit Jantung Bocor yang begitu aman diminum. herbal sejagat Jus Kulit Manggis diracik dari bahan alami contohnya sari kulit manggis, bunga roselle, apel, buah anggur & memakai madu murni digunakan sebagai bahan pengawet alaminya. obat herbal jantung bocor alami ampuh herbal sejagat diproduksi melalui alat canggih serta mengikutsetakan banyak pakar dibidangnya. Untuk itu tidak perlu ragu lagi kualitas dan kemurnian dari Obat Alami Penyakit Kista herbal sejagat. obat herbal kista ovarium tanpa operasi herbal sejagat yaitu Obat Herbal penyakit Kanker Paru-paru yang sangat terjamin sebab tanpa efek samping obat kanker paru paru stadium 4